Dippen met Dukkah

juli 8, 2013 § Een reactie plaatsen

Volgens mij houdt iedereen ervan: een goed broodje met een lekkere dip. Kruidenboter, olijfolie, tapenade, aioli of hummus; allemaal lekker! Maar als afwisseling op deze all time favourites ben ik altijd op zoek naar een nieuwe, bijzondere dip. Hierbij een receptje voor een iets minder bekende dip die zeker de moeite van het proberen waard is: Dukkah. Een dip uit het Midden-Oosten op basis van noten en kruiden. Mijn vriend was er meteen aan verslaafd!

IMG_2454
Wat heb je nodig voor een schaaltje vol?

– 30 g gepelde, ongezouten pistachenoten
– 30 g witte amandelen
– een flinke halve eetlepel gemalen koriander
– een flinke halve eetlepel gemalen komijn
– anderhalve eetlepel sesamzaadjes
– een flinke snuf chili flakes
– een flinke snuf zeezout, ongeveer een halve theelepel
– voor erbij: olijfolie en een lekker broodje

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de pistachenoten en amandelen in een ovenschaal en rooster ze ongeveer 5 minuten in de oven.
2. Haal de noten uit de oven en maal ze in de keukenmachine samen met de chili flakes tot een grof mengsel (geen poeder!)
3. Rooster de koriander, komijn en sesam kort in een klein pannetje totdat de geuren vrij komen.
4. Meng het notenmengsel met de kruiden, de sesam en het zout.

Dip je brood eerst in wat olie en vervolgens in de Dukkah!

Advertenties

Getagd: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Dippen met Dukkah voor Fems Fornuis.

Meta

%d bloggers liken dit: