Noedelsoep met steranijs
augustus 22, 2013 § 2 reacties
Vaak begint het verzinnen van een nieuw gerecht bij mij met een ingrediënt dat mij inspireert. Steranijs is daar een goed voorbeeld van. Vind je dit ook geen prachtig uitziend specerij? Tijdens mijn vakantie in Marrakech zag ik er manden vol van staan en besloot dat ik er toch echt eens wat mee moest gaan koken! Steranijs heeft (zoals de naam al zegt) een sterk anijsachtige geur. Je kan het specerij goed gebruiken in soepen en stoofschotels. Ik maakte onderstaande soep ermee en dat pakte goed uit!
– 1 groentenbouillonblokje van goede kwaliteit (ik gebruik zelf altijd die van Healthy Planet, o.a. te koop bij de Ekoplaza)
– 750 ml water
– 100 g soba noedels
– 1 el neutrale olie
– 2 stuks steranijs
– een stukje gember, ongeveer 2 cm, geraspt
– 200 g grote garnalen uit de diepvries
– 1 rode ui, in grove snippers
– 1 kleine paprika, in blokjes
– 2 el vissaus
– 50 g taugé
– 1/2 bakje verse koriander, gesneden
– 2 el gefrituurde uitjes
1. Verhit de olie in een soeppan en fruit daarin de ui met gember twee minuten aan.
2. Doe het water, het bouillonblokje, de vissaus, paprika en steranijs erbij en laat tien minuten zachtjes koken.
3. Doe de noedels in de bouillon en kook zo lang als op de verpakking staat. Verwarm de garnalen de laatste vijf minuten mee.
4. Verdeel de taugé over twee grote soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met de koriander en de gefrituurde uitjes.
Eet de soep als lunch of lichte maaltijd.
Dit ziet er echt heerlijke soep uit!
Dat lijkt me lekker! Zelf kook ik eigenlijk nooit met steranijs. Je brengt me op ideeën haha!