Fruit van de maand september: vijgen

september 15, 2013 § 2 reacties

In Italië stond er bij ons appartement een mooie vijgenboom met grote groene vijgen erin. Ik heb er geen geplukt, want groene vijgen – zo dacht ik – zijn toch niet rijp? Terug in Nederland kwam ik er na wat research op internet achter dat er verschillende soorten vijgen zijn in verschillende kleuren. Groene vijgen kun je dus ook gewoon eten! In Nederland zijn met name de paarse, Turkse vijgen in de maanden augustus tot oktober goed verkrijgbaar.

IMG_3228
Verse vijgen zijn een stuk minder zoet dan de gedroogde versie, maar wel erg lekker. Wist je dat je ze gewoon met schil en al kunt eten? Ze combineren goed met kaas (denk maar aan een kaasplankje met vijgen) en als je daar ook nog wat zoutige, rauwe ham bij doet heb je echt een super combinatie, waarmee je een erg lekker broodje kan maken!

IMG_4213
Wat heb je nodig?

– 1 verse vijg, de boven- en onderkant eraf en in plakjes
– zachte, smeerbare geitenkaas (of roomkaas zoals Philadelphia)
– 1 snee (zuurdesem)brood
– 1 plak rauwe ham, zoals Coburgerham

1. Rooster het brood in een broodrooster of een droge grillpan totdat het knapperig is.
2. Smeer een goede laag geitenkaas op de boterham, leg vervolgens de ham erop en verdeel wat plakjes vijg erover.

Advertenties

Getagd: ,

§ 2 Reacties op Fruit van de maand september: vijgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Fruit van de maand september: vijgen voor Fems Fornuis.

Meta

%d bloggers liken dit: