Frittata met doperwtjes, feta en munt

september 23, 2013 § Een reactie plaatsen

Een doordeweekse avond, hard gewerkt, wél honger maar geen zin om lang in de keuken de staan. Dan is dit gerechtje een uitkomst! Wat groente bakken, eitjes en feta erbij en hup in de oven. Twintig minuten wachten en klaar is deze voedzame en best wel gezonde Frittata!

IMG_4239
Dit ging er in (voor 2 à 3 personen):
– 1 uitje, gesnipperd
– 200 g doperwtjes uit de diepvries
– een half bakje verse munt
– 100 g feta, in blokjes
– 4 eieren
– zout, peper en olijfolie

1. Verwarm de oven op 200 graden. Vet een quichevorm of ovenschaal met een doorsnede van ongeveer 20 cm goed in.
2. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak daarin de ui circa drie minuten. Voeg de doperwtjes toe en bak nog twee minuten totdat de doperwtjes zijn ontdooid. Maak op smaak met wat zout en peper, meng er de munt doorheen en zet het vuur uit.
3. Klop de eieren los met wat zout en peper.
4. Doe de groenten over de ovenschaal, verdeel er vervolgens de blokjes feta over en schenk de eieren eroverheen.
5. Zet de ovenschaal circa 20-25 minuten in de oven, totdat de eieren gestold zijn.

Lekker met een salade of wat brood!

Advertenties

Getagd: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Frittata met doperwtjes, feta en munt voor Fems Fornuis.

Meta

%d bloggers liken dit: