Homemade kruidentheetjes

september 29, 2013 § Een reactie plaatsen

Nu de herfst officieel is begonnen vond ik het tijd voor een post over een drankje dat altijd lekker is, maar des te meer als het buiten koud en nat is: thee! Thee is er in zoveel verschillende soorten en smaken, waardoor je er volop mee kan variëren en het eigenlijk nooit saai wordt. Hierbij wat ideeën voor verse kruidentheetjes. Makkelijk en heel anders dan de thee uit zakjes!

Gebruik het liefst biologische citroen (op de niet biologische citroenen zit een waslaag met bestrijdingsmiddelen en die wil je niet in je drankje hebben) en Marokkaanse munt (een stuk krachtiger van smaak dan gewone, supermarkt munt). Wil je je thee wat zoeter? Meng er dan een lepeltje honing door. IMG_4271

Lekkere combi’s (voor twee koppen):

– Gember & Citroen: pittig en fris

Schil een stukje gember (ongeveer twee cm, afhankelijk van hoe pittig je het wil hebben) en snij dit in plakjes. Snij ook twee partjes citroen en verdeel de gember en citroen over twee mokken. Schenk hier kokend water over en laat een paar minuten trekken.

– Kaneel & munt: verwarmend en verfrissend

Breng een kaneelstokje met ruim een halve liter water aan de kook en laat dit 10 minuutjes zachtjes doorkoken.  Wat takjes munt erbij, even laten staan en klaar!

– Munt & Gember: verfrissend en pittig

Schil en snij een stukje gember en verdeel dit samen met wat takjes munt over twee mokken. Schenk hier kokend water over en laat een paar minuten trekken.

Advertenties

Getagd:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Homemade kruidentheetjes voor Fems Fornuis.

Meta

%d bloggers liken dit: