Chocolate chip cookies met zoute pinda’s

oktober 17, 2013 § Een reactie plaatsen

Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik hou van zout.
Bijna elk gerechtje wordt smaakvoller met wat (knisperend) zout, zoals gebakken aardappeltjes, gegrilde groenten of avocado. Maar wist je dat zout ook erg goed combineert met zoet? Zoete gerechten worden naar mijn idee zelfs een stuk lekkerder met een goede snuf zout!

Laatst proefde ik Sweet and Salty popcorn van het merk Blooms: heerlijk! En ken je Tony chocolonely chocolade met karamel en zeezout? Zo niet, dan moet je het echt eens proberen! Ook deze chocolate chip cookies zijn nèt even wat interessanter van smaak door de toevoeging van zoute pinda’s en bittere chocolade.

foto (6)

Dit ging erin (voor 15 grote koeken):
– 125 g bloem
– 85 g zachte roomboter
– 2 el pindakaas (met stukjes)
– 100 g kristalsuiker
– 35 g bruine basterdsuiker
– 1 ei
– 75 g gezouten pinda’s, grof gehakt
– 100 g chocola met 70% cacao, grof gehakt
– 1/2 tl zout
– 1/2 tl bakpoeder
– bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2. Meng de bloem met het zout en het bakpoeder.
3. Mix de boter romig. Voeg de pindakaas en de suiker toe en mix nog twee minuten.
4. Doe de twee soorten suiker erbij en mix weer twee minuten. Voeg het ei toe en mix totdat het ei goed is opgenomen.
5. Meng met een lepel de bloem er goed door en tot slot de pinda’s en chocolade.
4. Schep volle eetlepels van het deeg op het bakpapier en druk het een beetje plat. Let op dat er circa 5 cm afstand tussen de koeken blijft.
5. Bak de koeken 15 tot 20 minuten, totdat de randjes bruin worden. Laat goed afkoelen.

Wil je liever kleinere koekjes maken? Verkort dan de baktijd wat.

Maak er een grote kop thee bij en geniet!

Advertenties

Getagd: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Chocolate chip cookies met zoute pinda’s voor Fems Fornuis.

Meta

%d bloggers liken dit: