Pittige zoete aardappelsoep met kerrie

november 13, 2013 § Een reactie plaatsen

Als zomer staat voor salade, dan staat herfst voor soep.
Want wat is er nou lekkerder dan na een herfststorm getrotseerd te hebben, je thuis op te kunnen warmen met een goede kom soep? Met dit kruidige en licht pittige soepje lukt dat zeker!

IMG_4379

Dit heb je nodig (voor vier tot zes kommen):
– 2 uien, gesnipperd
– 4 teentjes knoflook, fijngesneden
– 4-5 cm gember, geschild en geraspt
– 1-2 rode chilipepers, van zaden ontdaan en fijngesneden
– 1 el garam masala
– 2 tl kerriepoeder
– 700 g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm
– 1 l groentebouillon (van bouillonblokjes)
– 400 ml kokosmelk
– een flinke eetlepel limoensap
– handje koriander, grof gesneden
– zout, peper en olijfolie

1. Verhit twee eetlepels olie in een pan op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit deze 10 minuten. Doe de knoflook, gember, chilipeper, garam masala en kerriepoeder erbij en roer een minuutje door.
2. Voeg de zoete aardappels toe en roer totdat ze bedekt zijn met de specerijen. Strooi er wat zout en peper overheen en schenk de bouillon erbij.
3. Breng de soep aan de kook en laat het circa 15 minuten zachtjes koken, totdat de aardappels gaar zijn.
4. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.
5. Roer de kokosmelk, limoensap en koriander erdoor. Proef of er nog zout en peper nodig is.

Dit recept is afkomstig uit het groentekookboek Veg.

Advertenties

Getagd: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Pittige zoete aardappelsoep met kerrie voor Fems Fornuis.

Meta

%d bloggers liken dit: