Borrelhapjes (vier soorten)

december 29, 2013 § 4 reacties

Mmm borrelhapjes! Wat is er nou gezelliger dan aan het einde van de middag of in de avond deze hapjes te serveren met een lekker glas wijn? Voor kerst maakte ik vier verschillende hapjes en ze vielen in de smaak! Alle hapjes kan je van tevoren maken zodat je ze ’s avond alleen nog maar op een schaal hoeft te leggen. Misschien een idee voor oud & nieuw?

20131226-145347.jpg
Elk recept is voor circa 20 hapjes.

Rauwe ham met mozzarella en vijg
– 10 plakken serranoham, in de lengte gehalveerd
– 1 bol mozzarella, in 20 blokjes
– 5 gedroogde vijgen, in kwarten

1. Leg een stukje vijg en een stukje mozzarella op een half plakje rauwe ham en rol op.

Komkommer met marscarpone, dille en zalm
– 1 komkommer, geschild
– 150 g gerookte zalm
– 125 g mascarpone
– 1 bakje dille
– citroensap
– zout en peper
– cocktailprikkers

1. Halveer de geschilde komkommer in de lengte en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten.
2. Hak de helft van de dille fijn en meng deze met de mascarpone, een scheutje citroensap en wat zout en peper.
3. Vul de komkommerhelften met het mascarponemengsel en snij de komkommer in stukjes van een 1-2 cm.
4. Prik een stukje gerookte zalm op een cocktailprikker en vervolgens in de komkommer. Maak af met een blaadje dille.

Olijf-geitenkaasballetje met pistache
– 20 grote, pitloze, groene olijven
– 200 g zachte geitenkaas
– 2 el creme fraiche
– 125 g pistachenootjes in de dop
– peper

1. Meng de geitenkaas met de creme fraiche en wat peper.
2. Pel de pistachenootjes. Maal ze in de keukenmachine tot een grof mengsel en strooi op een bord.
3. Pak een olijf en een beetje van het geitenkaasmengsel. Rol in je handen tot een mooi balletje.
4. Rol door de gemalen pistachenoten.

Roggebrood met stilton en vijg
– 150 g stilton (of andere blauwe kaas)
– 3-4 gedroogde vijgen, in reepjes
– een paar plakjes roggebrood, verdeeld in 20 vierkantjes

1. Leg op elk stukje roggebrood wat stilton en een stukje gedroogde vijg.

Advertenties

Getagd: , , , ,

§ 4 Reacties op Borrelhapjes (vier soorten)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Borrelhapjes (vier soorten) voor Fems Fornuis.

Meta

%d bloggers liken dit: