Homemade pindakaas met chocolate chips

januari 13, 2014 § 2 reacties

Toen mijn vriend en ik laatst een feestje gaven kochten we in een vlaag van verstandsverbijstering in de AH XL  een XXL zak doppinda’s. Twee kilo pinda’s; een zak bijna zo groot als een zak tuinaarde… Op het feestje werden niet zoveel pinda’s gegeten als gehoopt en dus moest ik andere manieren bedenken om de pinda’s te verwerken!

Onderstaande pindakaas is hartig en toch zoet, zacht maar met een bite. In een kwartiertje is die klaar!

foto-5
Dit heb je nodig:
– 150 g ongebrande pinda’s (netto gewicht, dus zonder de dop)
– 1-2 el neutrale olie, zoals zonnebloemolie
– 3 tl honing
– 40 g pure chocola (70% cacao), in stukjes gehakt
– snuf (zee)zout

1. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en verwarm totdat de geur vrijkomt. Laat afkoelen.
2. Doe de pinda’s samen met 1 el olie, het zout en de honing in de keukenmachine en maal tot een fijne pasta. Kijk of er nog extra olie nodig is.
3. Meng de stukjes chocola door de pindakaas en doe de pasta in een schoon potje.

Lekker op brood, crackers of rijstwafels.

Advertenties

Getagd: ,

§ 2 Reacties op Homemade pindakaas met chocolate chips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Homemade pindakaas met chocolate chips voor Fems Fornuis.

Meta

%d bloggers liken dit: