Courgetteballetjes met currysaus

maart 12, 2014 § 4 reacties

Toen ik in het mooie kookboek ’30 minuten vegetarisch’ het recept voor deze courgetteballetjes las was ik een beetje sceptisch. Ik vroeg me af of je met de genoemde ingrediënten in staat zou zijn om balletjes te maken die niet uit elkaar zouden vallen. Ontbrak er in de ingrediëntenlijst niet iets ‘bindends’ zoals ei? Aangezien het receptje me toch wel heel lekker leek heb ik het er maar op gewaagd. En gelukkig bleken mijn zorgen onterecht. Met de ingrediënten maak je heel gemakkelijk mooie, niet-uit-elkaar-vallende courgetteballetjes!

IMG_0857

Dit heb je nodig (voor 3 personen):

Voor de saus:
– 2 middelgrote uien, fijngesnipperd
– 1/4 tl kurkuma
– 1 tl gemalen komijn
– 2 tl gemalen koriander
– 250 g tomaten, gepeld en gehakt
– 200 ml kokosmelk
– 1 e olijfolie

Voor de balletjes:
– 500 g courgette, grof geraspt
– 1 tl vers geraspte gember
– 2 el gehakte koriander (vers) + wat extra om te bestrooien
– 50 g kikkererwtenmeel (verkrijgbaar bij de biowinkel) Of gebruik normaal meel.
– zonnebloemolie om te frituren

1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui circa 5 minuten.
2. Doe de geraspte courgettes in een schone theedoek, rol op en knijp boven een kom zoveel mogelijk vocht uit de courgettes. Bewaar het opgevangen vocht.
3. Meng de courgette met 2 eetlepels van de gefruite ui, de gember, de gehakte verse koriander, het (kikkererwten)meel en zout en peper naar smaak. Rol hier circa zestien balletjes van, ter grootte van een walnoot.
4. Voeg aan de uien de kurkuma, komijn en gemalen koriander toe. Roer alles een paar seconden op het vuur door totdat de geur vrijkomt en voeg dan de gehakte tomaten, kokosmelk en het courgettevocht toe. Breng op smaak met flink wat zout en peper. Laat de saus vijf minuten zachtjes pruttelen en ga verder met de courgetteballetjes.
5. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en frituur de balletjes in ongeveer 8 minuten totdat ze knapperig en vanbinnen gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er eventueel nog wat grof zeezout overheen.
6. Serveer de courgetteballetjes met de saus. Lekker met rijst.

Dit recept is (op enkele kleine aanpassingen na) afkomstig uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. 

Advertenties

Getagd: , ,

§ 4 Reacties op Courgetteballetjes met currysaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Courgetteballetjes met currysaus voor Fems Fornuis.

Meta

%d bloggers liken dit: