Borrelhapje: mango-gamba-prikker

december 7, 2014 § Een reactie plaatsen

Het wil de laatste tijd niet echt lukken met het plaatsen van nieuwe recepten. Wat minder inspiratie en weinig tijd. Maar het grootste probleem is misschien wel het licht! Licht ja, want als ik eenmaal een gerecht gekookt heb moet het ook nog een beetje fatsoenlijk op de foto. Met daglicht bereik je verreweg het beste resultaat. Maar dat daglicht, dat is er in deze tijd van het jaar helaas niet zoveel..

Onderstaand recept had ik nog in het ‘archief’. Een heel lekker borrelhapje! Misschien wel wat voor kerst?

IMG_0803

Dit heb je nodig (voor 20 stuks):
– 1 rijpe mango, in blokjes
– 20 grote, gekookte garnalen
– sap van 3 limoenen
– 1 tl geraspte gember
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
– verse koriander naar smaak, fijngehakt
– Cocktailprikkers, zout en peper

1. Maak een dressing van het limoensap, gember, knoflook, rode peper, koriander, zout en peper.
2. Marineer de blokjes mango en de garnalen voor een uur in de dressing. Schep af en toe even om.
3. Prik een garnaal en een blokje mango op de cocktailprikkers en verdeel er nog wat dressing over.

Dit is een recept van BBC Good Food.

Advertenties

Getagd: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Borrelhapje: mango-gamba-prikker voor Fems Fornuis.

Meta

%d bloggers liken dit: