Aspergetaart met filodeeg en ham

juni 1, 2015 § 2 reacties

Tijdens het hemelvaart weekend verbleef ik een paar dagen in Limburg. Op de terugweg naar huis stopten we langs de kant van de weg voor een mooie lading asperges. En ik maakte onderstaande taart ermee. Klassiek door de combinatie van asperges, ham en ei, maar in een nieuw jasje door het gebruik van het filodeeg. Hoe dan ook, hij was heerlijk!

Het aspergeseizoen duurt nog maar een paar weken en de prijzen van de asperges zijn inmiddels een stuk gedaald. Alle reden dus om snel onderstaande taart te maken!

FullSizeRender

Wat heb je nodig voor een taart voor twee personen?
– 400 tot 500 g niet al te dikke witte asperges, de onderkant eraf gesneden en geschild
– 3 vellen filodeeg
– klont boter
– 50 ml slagroom
– 2 eieren
– 50 g geraspte belegen kaas
– 50 g ham, in reepjes

1. Ontdooi het filodeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
2. Kook de geschilde asperges voor. Hou afhankelijk van de dikte een kooktijd van 8 tot 10 minuten aan. Giet de asperges af en dep ze met een schone theedoek droog.
3. Klop de eieren los met de slagroom. Meng de kaas, ham en wat gemalen peper erdoor.
4. Smelt een klont boter in een steelpannetje. Bestrijk elk vel filodeeg aan beide kanten met wat gesmolten boter. Bekleed hier de ovenschaal mee (het deeg mag wat uitsteken aan de zijkanten).
5. Verdeel de asperges mooi over de vorm, schenk vervolgens het eimengsel erover.
6. Bak de taart in circa 20 minuten gaar in de oven.

Serveer de taart als lunch of als hoofdgerecht met een groene salade erbij. Eet smakelijk!

Getagd:

§ 2 Reacties op Aspergetaart met filodeeg en ham

Plaats een reactie

Wat is dit?

Je leest nu Aspergetaart met filodeeg en ham voor Fems Fornuis.

Meta