Food info en foto’s Cuba

november 26, 2013 § 2 reacties

Begin november was ik met een vriendin twee weken in Cuba.
Een geweldig eiland met naast de paradijselijke stranden, veel muziek, mooie gebouwen, oude auto’s en lekkere cocktails. In deze blog wat info over en foto’s van alles wat we in Cuba op eetgebied hebben meegemaakt!

IMG_5938

IMG_5952
Het communisme heeft een duidelijke invloed op de Cubaanse samenleving, waaronder de eetcultuur. Zo heb je in Cuba een onderscheid tussen staatsrestaurants en ‘Paladars’, particuliere (huiskamer)restaurants. Wil je lekker eten, dan moet je bij de laatste zijn!

IMG_6023

IMG_6016
Een soortgelijk onderscheid als bij de restaurants vind je terug in de overnachtingsmogelijkheden. Naast de staatshotels is er een groot aanbod aan ‘Casas particulares’, particulieren die een deel van hun woning aanbieden om te overnachten. Zij hebben belang bij positieve reclame en doen er alles aan om je een mooi verblijf te geven. Naast een nette kamer en een lekker ontbijtje koken ze voor een kleine vergoeding graag voor je. En dat doen ze goed!

IMG_6245

IMG_5990 - kopie
Het eten in Cuba is – mede doordat de handel met andere landen en daardoor het aantal beschikbare ingrediënten beperkt is – niet heel gevarieerd. Maar, een aantal gerechten maken ze erg goed! Ben je in Cuba? Neem dan vooral een keer kreeft. Geniet verder van de vers gebakken bananenchips, goede koffie, lekkere tortilla’s (omeletjes), en niet te vergeten, de cocktails. Blijf vooral uit de buurt van de westerse gerechten; Cubanen weten bijvoorbeeld niet hoe ze een pizza moeten maken!

IMG_6358
IMG_6416

Advertenties

§ 2 Reacties op Food info en foto’s Cuba

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Food info en foto’s Cuba voor Fems Fornuis.

Meta

%d bloggers liken dit: